Ko Hubert Ocvirk vidi novinarje, dobi pike

Hubert Ocvirk, ki mu sodijo zaradi povzročitve hude telesne poškodbe, ne prenese sedme sile. Na zatožni klopi je bil hudo razburjen, ko so ga zaslepile bliskavice fotoreporterjev in soj luči televizijskih kamer.

Objavljeno
03. april 2007 23.40
Hubert Ocvirk
Ljubljana – Hudo razburjen je bil danes Hubert Ocvirk, ki so ga zaslepile bliskavice fotoreporterjev in soj luči televizijskih kamer, ko je sedal na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča, kjer se zagovarja zaradi povzročitve hude telesne poškodbe Dragu Florjančiču 27. decembra lani. Z leseno nogo mize s pritrjenim vijakom ga je v bližini lokala Elida bar v Zalogu treščil po glavi in mu povzročil 4-centimetrsko razpočno rano v lasišču, zlom lobanjskega svoda in dna ter pretres možganov, trdi tožilstvo. A Ocvirk očitke zanika in trdi, da je obtožnica konstrukt.

Potem ko je predsednik senata sodnik Primož Šafar naložil paznikom iz pripora, naj razburjenega obtoženca odstranijo iz dvorane, da je lahko tožilec Matija Benulič prebral obtožnico, ga je povabil nazaj. Ocvirk se je sodniku opravičil, »ker sem prej ven padel, a dobim pike, ko vidim te mrhovinarje«, je izkazal svoj gnus nad sedmo silo. »Naj pišejo resnico, kar se doslej ni dogajalo,« je še zabrusil sodnim poročevalcem in jih tako kot prej sodnika in kasneje tožilca poslal v vse reproduktivne organe bližnjih sorodnikov.

Kot je pojasnil, je bil tistega večera v baru Elida in videl oškodovanca, ki ga sicer pozna na videz, a se nista pogovarjala. Videl je, ko je odšel iz lokala, nekaj minut za njim je šel tudi sam, a namesto desno, kamor je zavil oškodovanec, je zakorakal levo proti bližnjem Kepic baru. Ko ga je po telefonu poklical prijatelj Boris Jalovec, se je vrnil v Elida bar, kjer sta ga čakala prijatelja. Takrat je pri vhodu zagledal na tleh ležečega oškodovanca. Po pijači z Jalovcem v Elida baru sta šla še v en lokal.

Jalovec je danes potrdil Ocvirkov zagovor, ob predočenju tožilca, da je v preiskavi glede nekaterih okoliščin govoril drugače, pa je pojasnil, da je po naknadnem premisleku ugotovil, da se je zmotil. Navedbo iz preiskave, da je ob prihodu v Elida bar videl moškega ležati na tleh (danes je rekel, da ga ni videl), je pojasnil kot pomoto, saj da tega v preiskavi ni povedal. Tako Jalovec kot Boštjan Mavec, ki o dogodku prav tako ni vedel nič, pa za tožilca, kot je ta pojasnil, nista verodostojni priči.

O napadu na Florjančiča sodišče ni več zvedelo niti z zaslišanjem natakarice iz Elida bara in dekleta, ki je našlo oškodovanca in poklicalo reševalce. Policista, ki sta bila na kraju po dogodku, sta pojasnila, da so po anonimni telefonski prijavi za ograjo bližnjega vrtca našli leseno, 72 centimetrov dolgo nogo od mize z vijakom, anonimni prijavitelj jim je sporočil tudi, da je oškodovanca napadel ravno Ocvirk.

Več si preberite v sredinem tiskanem Delu!