Konrad Kamenik se brani sam

Policistom je baje grozil z nožem in nanje ščuval pitbula. Kamenik krivdo zavrača.

Objavljeno
03. september 2014 19.13
SODISCE CELJE MARIJA KAMENIK
Vili Einspieler, kronika
Vili Einspieler, kronika
Celje – Na predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču se je Konjičan Konrad Kamenik, ki ga obtožnica bremeni poskusa preprečitve uradnega dejanja policistom, odločil, da se bo branil sam brez odvetnika. Glavna obravnava je razpisana za 18. september.

Konrad Kamenik je bil že večkrat pravnomočno obsojen zaradi več kaznivih dejanj, med njimi tudi preprodaje mamil. Je mlajši brat Kristijana Kamenika, obtoženega štirikratnega umora v Tekačevem. Na sojenje je tokrat prišel s prostosti, ni pa zahteval izločitve sodnice ali dokazov, temveč je le predlagal zaslišanje izvedenca kinološke stroke, ki bo ocenil, ali je pes njegove sostanovalke napadalen ali ne.

Kaznivo dejanje, ki je opisano v obtožnici, se je zgodilo 14. decembra 2012. Na dom Kamenika mlajšega v Dobrovlju pri Slovenskih Konjicah so prišli policisti z odredbo celjskega sodišča, da ga odpeljejo na zaslišanje na celjsko sodišče. Po njihovih navedbah jim obtoženi Kamenik ni hotel odpreti vrat, poleg tega je policistom skozi kuhinjsko okno, kot izhaja iz obtožnice, tudi grozil s 15 centimetrov dolgim kuhinjskim nožem. Kot še navaja obtožnica, je proti policistom ščuval tudi psa, pasme ameriški pitbul terrier.

Obtoženi Kamenik mlajši je včeraj na sodišču zanikal krivdo. Kot je izpovedal, policistom ni grozil, rekel jim je le, da jim ne bo odprl vrat. Na naroku je zanikal tudi očitke, da je proti policistom ščuval psa, in trdil, da je imel tega ves čas na povodcu in da je nenevaren. Po njegovih navedbah je nato eden od policistov stopil v hišo skozi okno, drugi pa skozi vrata. Policista sta potem popršila psa in obtoženega vklenila v lisice ter odpeljala na zaslišanje na celjsko sodišče. Kamenik mlajši je še poudaril, da se jima ni upiral.

Kot je pojasnil obtoženi, pes njegove sostanovalke ne pozna nobenega drugega ukaza, kot je »Sédi«, da je res nenevaren, pa lahko oceni le izvedenec kinološke stroke. Okrožna državna tožilka je nasprotovala zaslišanju izvedenca, ki bi ocenil značilnosti psa, z obtoženim pa sta se strinjala s predlogom, naj sodišče zasliši vse policiste, ki so bili tedaj na domu Konrada Kamenika.

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Ingrid Lešnik je sklenila, da se bo o izvedencu odločila potem, ko bo sodišče zaslišalo vse predlagane priče. Državna tožilka je dodatno predlagala zaslišanje policistov Martina Bundarja in Tanje Zatelšek, pri čemer naj bi Zatelškova snemala dogodek s fotoaparatom, kajti obtoženi Kamenik je izpovedal, da je bila navzoča tudi policistka, katere imena ne pozna.