Kosednar zanika, da bi obračunal s fanti

Obtoženi profesionalni borec ne priznava krivde in zatrjuje, da ga tiste noči ni bilo v lokalu.

Objavljeno
19. september 2013 20.01
dja escape
Aleksander Brudar
Aleksander Brudar

Ljubljana – Na ljubljanskem okrožnem sodišču je potekal predobravnavni narok v primeru profesionalnega borca Bojana Kosednarja, ki je obtožen povzročitve hudih telesnih poškodb in nasilništva nad četverico moških v nočnem lokalu Escape v noči z 9. na 10. junij. Kosednar krivde ne priznava.

Njegov zagovornik Milan Krstič je dejal, da Kosednarja tiste noči tam ni bilo in da je pri vsem skupaj pomemben tudi prispevek samih oškodovancev. Sodišču je zato med drugim predlagal, naj se zasliši organizator piknika, na katerem je bila pretepena četverica moških in na katerem je tudi bil dogodek, da so sami oškodovanci prišli v lokal. Poudaril je še, da bi moralo sodišče pridobiti podatke o pretekli kaznovanosti oškodovancev, in opozoril, da obstajajo tudi podatki o tem, da so menda oškodovanci v lokalu storili kazniva dejanja glede oseb ženskega spola v zvezi z njihovo rasno pripadnostjo in da bi se na to moralo tožilstvo tudi odzvati. S tem se ni strinjal pooblaščenec oškodovanca Lovra Špindlerja Bernard Zupanc, saj obramba po njihovem mnenju ni dokazala in izkazala svojih navedb glede omenjenega hudega kaznivega dejanja v lokalu, zato je takšen predlog, kot pravi, pravno irelevanten. Opozoril je tudi, da je v tej zadevi jasno, kdo so žrtve in da gre za poskus zameglitve bistva problema. Da bi v nadaljevanju sojenja zaslišali tudi organizatorja piknika in opravili sodno prepoznavo oškodovancev, pa je nasprotovalo samo tožilstvo. Kosednar je na koncu naroka še dejal, da fantov ne pozna in da je, odkar je v priporu, o njih slišal marsikaj in se strinjal s pridobitvijo njihove kazenske evidence, saj bi lahko ta pokazala, »ali niso bili oni napadalci v pretepu v lokalu«.

Kosednarja, ki je znan tudi pod vzdevkom Želva, je policija priprla le dva dni po pretepu v lokalu Escape, saj so ga napadeni takoj prepoznali. Poleg njega pa se je domnevno nad četverico moških, med katerimi je bil tudi Anto Čančar, zneslo še nekaj moških. Na PU Ljubljana so nam povedali, da so policisti v začetku avgusta zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivega dejanja nasilništva podali še kazensko ovadbo zoper 33-letnika. V sami zadevi policisti še naprej zbirajo obvestila. Po naših neuradnih podatkih sta bila takrat tam menda še dva moška, za katera pa se še preverja, kako sta bila v pretep v resnici vpletena. »S kiji so nas mlatili in nas vse potolkli,« je le nekaj dni po napadu povedal Čančar, na telesu katerega so bile še dobro vidne poškodbe zaradi udarcev. Po prihodu v nočni lokal Escape so se namreč usedli za eno izmed tamkajšnjih miz in eden od Čančarjevih prijateljev je pri tem prevrnil mizo, ki pa jo je takoj pobral in postavil nazaj. Do njih je pristopil varnostnik lokala in jim rekel, da tam lokal varuje Delta Security in da naj ne »sikajo«. Čančarjev prijatelj je pri njem odmahnil z roko in rekel, naj jih pusti pri miru, varnostnik pa jim je domnevno odvrnil, da bodo še videli svoje, vzel telefon v roke in odšel. Nato so naročili in plačali pijačo, ko pa sta se pozneje dva izmed njih, ki sta pred lokalom kadila cigarete, vrnila vanj, se je pred njimi znašlo šest moških z bejzbolskimi kiji v rokah.

Po besedah Čančarja so nato sledili številni udarci, fantje so jih tako dobili po glavi, nogah, stegnih in rokah, s katerimi so se branili. Nekako se jim je uspelo priplaziti iz lokala, in ko so bili že pred lokalom, je tamkajšnji varnostnik poklical policijo.

Inšpektorat RS za notranje zadeve je proti varnostni družbi takoj odredil inšpekcijski nadzor. »Ta še poteka, zato o sklepih za zdaj ne moremo govoriti,« so nam glede tega včeraj odgovorili na notranjem ministrstvu.