Kradel platišča s pnevmatikami

Moški, ki je kradel platišča s parikranega vozila, je policistom zbežal preko Kamniške Bistrice.

Objavljeno
26. november 2015 15.53
jpet*Podhod pod Kamniško Bistrico na Viru
Ljubljana - Občani so danes ponoči obvestili ljubljanske policiste, da neznanec iz avtomobila na parkirišču Clevladske ulice krade platišča s pnevmatikami. Ko so varuhi reda in miru prispeli na kraj dogajanja, so opazili avtomobil, ki je že imel odvijačena platišča prislonjena k vozilu. »Iz kraja je takrat sunkovito speljal osebni avtomobil znamke Mercedes Benz, karavan izvedbe, temnejše barve, brez nameščenih registrskih tablic,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Policisti so zapeljali za voznikom, ga večkrat ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar je ta nadaljeval z vožnjo. V Dolu pri Ljubljani je voznik avtomobil ustavil in peš zbežal proti Zasavski cesti. V vozilu so policisti opazili štiri platišča z nameščenimi pnevmatikami. Zaradi suma, da predmeti v vozilu izvirajo iz kaznivega dejanja, so vozilo zavarovali.

Policisti so nato opazili moškega na avtobusni postaji v Dolu. Ko jih je moški zagledal je pričel ponovno bežati, stekel je po cesti do mostu in nato skočil v Kamniško Bistrico. »Moški je zaradi nizkega vodostaja hodil po vodi proti brežini (proti Beričevem) na drugi strani, nato pa ga policisti niso več videli,« so še sporočili.

Policisti so hitro ugotovili, kdo je lastnik in uporabnik vozila ter morebitni osumljenec. »V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni vrnil domov. Policisti nadaljujejo z delom in preiskavo v zvezi suma storitve kaznivega dejanja,« še pravijo na policiji.