Kradel pred pokopališči, šolami in vrtci

Štajerski policisti so odvzeli prostost moškemu, ki je vlamljal in kradel iz avtomobilov pred pokopališči, šolami in vrtci.

Objavljeno
11. december 2015 15.25
afp pokopališče
Mi. K.
Mi. K.
Rače − Policisti so v torek odvzeli prostost 45-letnemu moškemu iz okolice Maribora, ki ga sumijo, da je vlamljal in kradel iz avtomobilov, ki so bila parkirana pred pokopališči na Dobravi v Mariboru, Slivnici in Staršah. »Osumljenec je izvršil tudi več tatvin iz odklenjenih osebni vozil izpred osnovnih šol in vrtcev v Framu, Hočah, Slivnici in Zgornjem Dupleku,« so danes sporočili iz mariborske policijske uprave.

Pred šolami in vrtci je moški po navedbah policije izkoristil nepazljivost voznikov, ki so pripeljali otroke v šole ali vrtce. Ko so jih pospremili od vozila do šole oziroma vrtca, niso zaklenili vozil, kar je osumljenec opazoval in v večini primerov ukradel ženske torbice, v katerih so bili praviloma dokumenti in gotovina.

Policisti so pri osumljencu na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo in mu tudi zasegli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, ter vlomilsko orodje, ki ga je nekajkrat uporabil pri vlomu v avtomobile pred pokopališči. Osumljenca so včeraj privedli na zaslišanje k dežurnemu mariborskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje.