Kranj: 31-letnik gojil halucinogene gobe

Kranjski policisti so v zadnjem tednu pri več posameznikih iz Kranja znova odkrili in zasegli prepovedano drogo.

Objavljeno
23. junij 2011 13.02
Posodobljeno
23. junij 2011 13.02
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Kranj - Kranjski policisti so v zadnjem tednu pri več posameznikih iz Kranja znova odkrili in zasegli prepovedano drogo. 33-letniku iz so zasegli pet zavitkov, 50-letnemu Kranjčanu pa devet zavitkov heroina.

Enaintridesetletniku iz Kranja so zasegli 12 kozarcev, v katerih je gojil halucinogene gobe in rastlino konopljo, pri 33-letniku, ki je na ulici v Kranju preprodajal drogo, pa so policisti 15. junija našli pet zavitkov heroina. Kranjčan je imel prepovedano drogo spravljeno v prirejenem hlačnem žepu. Policisti so mu drogo zasegli, ga pridržali in privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

V četrtek, 16. junija, so policisti na podlagi zbranih obvestil in pridobljene odredbe izvedli hišno preiskavo pri 31-letniku iz Kranja. Našli in zasegli so 12 kozarcev, v katerih je gojil halucinogene (nore) gobe in eno rastlino konoplje. Gobe in konopljo so mu policisti zasegli in ga pridržali.

Ko bodo policisti zbrali vsa obvestila v navedenem primeru, bodo zoper 31-letnika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V bližini avtobusne postaje Kranj pa so policisti v petek, 17. junija, obravnavali 50-letnika, ki je pri sebi imel devet zavitkov heroina. Drogo so mu zasegli in ga pridržali, pri čemer pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Policisti in kriminalisti PU Kranj so v prvih petih mesecih letošnjega leta obravnavali in podali kazenske ovadbe za okrog 60 kaznivih dejanj zaradi zlorabe prepovedanih drog.

Lani je bilo podanih 200 ovadb. Sicer pa so leta 2010 policisti zasegli skoraj 260 gramov heroina, kar je za dobrih 12 odstotkov manj kot leto pred tem. Tudi pri zaseženih rastlinah konoplje je opazen upad, saj so lani zasegli slabih 2900 gramov, medtem ko je bilo leta 2009 zaseženih dobrih 6400 gramov rastlin konoplje.