Kranjski kriminalisti zasegli 165 sadik konoplje

Kranjski kriminalisti so v preteklem tednu opravili hišni preiskavi in pri osumljencih našli laboratorija za gojenje konoplje. Prvega v kleti stanovanjske hiše v Kranju, drugega v pritličju hiše v Naklem. Zasegli so skupno 165 sadik konoplje, s prodajo katerih bi osumljenca lahko zaslužila 40.000 oziroma 50.000 evrov.

Objavljeno
24. februar 2011 14.02
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Kranj - Kriminalisti so skupaj s kranjskimi policisti med hišnima preiskavama pri 27-letniku iz Kranja našli deset kvadratnih metrov velik urejen laboratorij, vključno z vso opremo za gojenje konoplje. Osumljencu so zasegli 72 sadik omenjene rastline. Z njihovo prodajo bi lahko 27-letnik zaslužil okrog 40.000 evrov.

V preiskavi hiše v Naklem so policisti in kriminalisti našli nekoliko večji laboratorij, v katerem je imel 47-letnik, enako kot njegov kolega iz Kranja, vso potrebno opremo za gojenje konoplje - ventilatorje, luči, termometer, tekoča gnojila in podobno. Moškemu so zasegli 93 sadik konoplje, s prodajo katerih bi lahko zaslužil okrog 50.000 evrov.  

Zoper oba osumljena bodo policisti na pristojno državno tožilstvo v Kranju podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, za kar je predpisana zaporna kazen od enega do 10 let.