Kranjski podžupan Velov obtožen posilstva

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Zdenko Guzzi je potrdil, da so zoper kranjskega podžupana Igorja Velova prejeli tri anonimne prijave suma storitve kaznivega dejanja posilstva.

Objavljeno
30. januar 2007 15.15
Kranj - Na kranjski policijski upravi so konec lanskega novembra prejeli tri anonimne prijave zoper novega kranjskega podžupana Igorja Velova, je potrdil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Zdenko Guzzi. Vse tri prijave se nanašajo na isto zadevo, na sum storitve kaznivega dejanja posilstva. Zaenkrat policija že zbira obvestila in preiskuje prijave, je še dodal Guzzi. Velov pa je poudaril, da je celotna zgodba v ovadbi izmišljena in da gre za politično diskreditacijo.

Storitev kaznivega dejanja naj bi se nanašala na čas, ko je Velov kot vzgojitelj delal v družbi Pinesta. Ta organizira letovanja v zdravstvenih kolonijah gorenjske regije. Leta 1992 je družba na Hrvaškem ustanovila tudi odvisno družbo Pinesta Novigrad in s tem omogočila nemoteno delovanje letovišča Mladinski hotel Pinesta. Velov se je osemkrat kot vzgojitelj udeležil kolonije, zadnji dve leti pa s Pinesto ni več sodeloval.

Velov prepričan, da gre za politično diskreditacijo

Kot je poudaril Velov, je vedno kot vzgojitelj dobival samo odlične ocene in nikdar ni prejel nobene pritožbe čez svoje delo. Ovadba poleg tega govori, da naj bi se posilstvo zgodilo pred tremi leti, vendar vse do lanskega novembra, po volitvah in po tem, ko je bilo jasno, da bo Velov kranjski podžupan, prijave ni bilo. Ker gre za anonimno prijavo Velov tudi ne ve natančno, kaj mu očitajo, saj ne ve, kdo je avtor ovadbe. Pinesta je morala policiji posredovati seznam vseh oseb, ki so bili v koloniji tedaj, ko je bil tudi on.

"Policija, ki vodi preiskavo, je klicala že različne moje znance in prijatelje, ki se vprašanjem policije smejijo, saj me poznajo in vedo, da nič od tega ni res," je poudaril Velov, ki meni, da sploh nima smisla, da bi se za vsako anonimno prijavo, ki jo lahko piše kdorkoli, sploh zagovarjal. Meni, da mora najprej policija ugotoviti, kakšna naj bi bila celotna zgodba, vendar policija njega o tem še ni nič vprašala, trdi Velov.