Kranjski policisti prosijo priče divje vožnje, naj se javijo

Voznik je, ko so ga policisti poskušali ustaviti, zbežal, prevozil je več rdečih luči, vozil na napačni strani ...

Objavljeno
03. junij 2017 13.10
Mo. B.
Mo. B.

Kranjska policija vse očividce sinočnje divje vožnje belega peugeota, kranjske registracije, prosi, naj se jim javijo na telefonsko številko 113 ali 080 1200. Voznik je namreč z vratolomno vožnjo mnoge spravljal v življenjsko nevarnost.

Kot so sporočili, so voznika poskušali ustaviti sinoči na Cesti Staneta Žagarja v Kranju, a se je ta raje odločil za beg. Pospešeno je začel bežati po mestnih ulicah Kranja - brez zaviranja je prevozil več rdečih luči, vozil po napačni strani ceste ... V semaforiziranem križišču na Planini, kjer se križajo Cesta Staneta Žagarja ter Cesta Jaka Platiše in Šuceva ulica, je z vožnjo v rdečo luč tudi izsilil prednost avtomobilu srebrne barve (voznika srebrnega vozila prosijo, naj pokliče zgoraj navedeni telefonski številki).

Voznike je slepil z preklapljanjem dolgih in zasenčenih luči, jim hupal, izsiljeval prednost in prehiteval ...

Na avtocesti do Ljubljane se je nevarna vožnja nadaljevala, prehiteval je po voznem, odstavnem in pospeševalnem pasu, cestninsko postajo je prevozil z najmanj še enkrat višjo hitrostjo kot je dovoljeno, veliko prehiter je bil tudi pri vožnji skozi predor Šentvid.

Voznik je vozila v gostem prometu ves čas prehiteval impulzivno, silovito in zelo nevarno. Na priključku Ljubljana-Brdo je avtomobil naposled ustavil in peš pobegnil, vozilo pa pustil, da se je samo nekontrolirano premikalo naprej. Policisti so zato razbili steklo in ga ustavili. Voznika, ki ni imel vozniškega dovoljenja, so prijeli in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja. Poleg njega sta bila v avtomobilu še dva potnika in žival. Avtomobil so policisti zasegli.

Pri prijetju voznika so gorenjski policisti sodelovali z ljubljanskimi policisti.