Kriminalisti aretirali štiri preprodajalce heroina

Slovenski kriminalisti so v torek zaradi preprodaje heroina odvzeli prostost štirim moškim. Kriminalistična preiskava zaenkrat še ni zaključena, preiskovalni sodnik pa je včeraj zoper dva storilca odredil pripor, enemu pa hišni pripor.

Objavljeno
04. marec 2011 15.48
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Nova Gorica - Novogoriški kriminalisti so že pred časom postali pozorni na 31-letnega moškega iz okolice Nove Gorice, sicer povratnika storitev kaznivih dejanj povezanih s preprodajo prepovedanih drog. Z zbiranjem obvestil in z drugimi ukrepi so ugotovili, da omenjeni na svojem domu oziroma začasnem bivališču preprodaja prepovedane droge, piše STA.

V sodelovanju z drugimi kriminalisti so po dvomesečni preiskavi v torek, 1. marca, na dveh lokacijah v okolici Nove Gorice in na dveh lokacijah v Ljubljani odvzeli prostost štirim osebam zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, z nedovoljenimi snovmi v športu in ali s predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je 31-letnik prodajal predvsem heroin. Pri tem se je povezal z 21-letnikom iz okolice Nove Gorice, ki mu je urejal stike s "kupci". Tako so kriminalisti med preiskavo identificirali več kupcev iz Nove Gorice in okolice, kakor tudi iz Italije, in jim zasegli različne količine drog. Kriminalisti so še ugotovili, da je 31-letnik drogo nabavljal pri 24-letnem Ljubljančanu, ki mu jo je s pomočjo 20-letnega Ljubljančana dostavljal na dom.

24-letni Ljubljančan je heroin dostavljal še najmanj petim osebam na območju Nove Gorice, Ajdovščine in Vipave ter najmanj trem osebam iz ostalih krajev Slovenije. Kriminalisti so v preiskavi še ugotovili, da je omenjeni 24-letnik samo eni osebi v Novo Gorico mesečno dostavil več kot pol kilograma heroina.

Novogoriški kriminalisti so zoper tri osebe podali kazensko ovadbo zaradi 24 kaznivih dejanj povezanih s preprodajo drog. Včeraj, 3. marca 2011, so jih privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper omenjenega 31-letnika iz okolice Nove Gorice in 24-letnega Ljubljančana po zaslišanju odredil pripor, zoper 21-letnika iz okolice Nove Gorica pa hišni pripor. Preiskava se nadaljuje, so še zapisali v sporočilu za javnost PU Nova Gorica.