Kriminalisti na en mah pojasnili tri oborožene rope?

Najmanj trije oboroženi ropi, in sicer v poštnih poslovalnicah v Planini in Črnem Kalu ter rop prodajalne Zlatarne Celje v Župančičevi ulici v Kopru, so menda pojasnjeni. Pred dve preiskovalni sodnici koprskega okrožnega sodišča so danes privedli tri osumljence.

Objavljeno
02. februar 2011 21.30
I. U., Koper
I. U., Koper
Koper - Za poštni rop junija lani v Planini sta bila ovadena 39-letni bosanski državljan in sedem let mlajša ženska iz okolice Ljubljane. Bosanec je menda vpleten tudi v rop poslovalnice pošte v Črnem Kalu 9. oktobra lani. Po 48-urnem policijskem pridržanju so s kazensko ovadbo za ogrožanje varnosti privedli tudi 28-letnega italijanskega državljana Patricka Dorija, ki so ga v ponedeljek skupaj s tri leta starejšim sopotnikom aretirali po divji zasledovalni vožnji od Strunjana proti Kopru.

Kot smo že poročali, si je ogledoval zlatarno Jack na Bernardinu v Portorožu. Skupaj s tri leta starejšim pajdašem je poskušal vstopiti vanjo, vendar mu to ni uspelo, ker je prodajalka ob pogledu na sumljiva moška zaklenila vhodna vrata. Možakarja sta se nato odpeljala z osebnim avtomobilom, ki so ga zatem policisti zaman ustavljali v Strunjanu. V past sta se Italijana ujela, ko sta v Žusterni zapeljala v slepo ulico. Po še neuradnih podatkih je menda 28-letnik vpleten tudi v petkov oboroženi rop prodajalne Zlatarne Celje sredi belega dne, ko so trije roparji odnesli za približno 100.000 evrov nakita. Po zaslišanju je bil za ovadena roparja odrejen pripor, medtem ko je sodnica ovadeno žensko spustila na prostost.