Kriminalisti preiskujejo tudi tokove denarja v tujino

Glede preiskave pri financiranju gradnje športnega objekta v Ljubljani bodo podane kazenske ovadbe.

Objavljeno
28. september 2012 12.05
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Preiskovalci danes nadaljujejo s pregledom obsežnega gradiva, ki so ga včeraj zasegli v hišnih preiskavah in se nanaša na domnevno sporno financiranje športnega kompleksa v Stožicah.

Po besedah Roberta Črepinka z NPU bodo v prihodnje nadaljevali tudi z raziskovanjem prodaje zemljišč, ki niso povezana s projektom Stožice.

Kot je za TV Odmeve na Televiziji Slovenija včeraj pojasnil Črepinko, je bil v javnosti viden le del aktivnosti, ki jih v zvezi s posli Mestne občine Ljubljana in njenega župana Zorana Jankoviča izvaja NPU.

Te se bodo v prihodnje po njegovih besedah nadaljevale tudi z raziskovanjem prodaje zemljišč, ki niso povezana s projektom Stožice, preiskujejo pa tudi tokove denarja, ki so jih podjetja vpletenih imela s tujino.

Zoran Janković ostaja župan

Hrvaški Večernji list je na svoji spletni strani objavil odgovor zagrebškega računovodskega podjetja Lente, kjer so potrdili, da so za Jankovićevega sina Damijana vodili račune. »A ne samo zanj, tudi za druga podjetja,« so zapisali, včerajšnjega dogajanja v Ljubljani pa niso želeli komentirati.

Na naslovu v Zagrebu, kjer je sedež omenjenega podjetja, je sicer prijavljeno tudi podjetje E-gradnje, ki je v lasti Damijana Jankovića.

V aferi Stožice se obetajo kazenske ovadbe

V. d. generalnega direktorja policije Karol Turk je na današnji primopredaji poslov od nekdanjega prvega moža policije Janka Gorška dejal, da bodo glede preiskave pri financiranju gradnje športnega objekta v Ljubljani podane kazenske ovadbe. Tako kažejo dosedanji izsledki, je dodal.