Krog osumljencev se širi

Britanska policija je po včerajšnjem prijetju 37-letnega Toma Stephensa danes aretirala še enega moškega, ki ga sumi uboja petih prostitutk.

Objavljeno
19. december 2006 17.25
Ipswich - Britanska policija je danes v zvezi z umori prostitutk v Ipswichu na vzhodu Anglije prijela še enega osumljenca. Gre za 48-letnega moškega, čigar identitete pa policija ni sporočila.

Britanska policija je prvega osumljenca v zvezi z umori petih prostitutk v Ipswichu, ki so močno pretresli britansko javnost, prijela že včeraj. Gre za 37-letnega Toma Stephensa, ki so ga prijeli v kraju Trimley, okoli 10 kilometrov stran od Ipswicha. Policisti so davi dobili na voljo še 12 ur za njegovo zaslišanje.

"Nedolžen sem"

Stephens je osumljen umora Gemme Adams, Tanie Nicol, Annele Alderton, Paule Clennel in Annete Nichols, ki so jih v Ipswichu našli v roku desetih dni. Stare so bile od 19 do 29 let, vse pa naj bi se prodajale zaradi odvisnosti od mamil.

Britanski časnik Sunday Mirror je konec tedna objavil pogovor s Stephensom, ki ga je policija pred aretacijo zaslišala že štirikrat, a je vpletenost v umore zanikal. Kot je povedal za časnik, je "prijatelj" vseh umorjenih deklet, vendar nima alibija. Po lastnih navedbah naj bi bil njihov "zaščitnik" in bi tako, če bi želel, imel tudi priložnost za zločin, saj so mu dekleta "tako zaupala".

Policija bo še naslednjih dvanajst ur zasliševala osumljenca Toma Stephensena, ki ga je aretirala zgodaj v ponedeljek. Policijski forenziki medtem obsežno preiskujejo območje ob domu Stephensa.

Svojci Tanie Nicol so položili rože ob potoku v bližini Copstocka, kjer so našli njeno telo.