Kronika zadnjih 24 ur

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 103 prometne nesreče, od tega 25 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi.

Objavljeno
25. september 2013 07.48
Posodobljeno
25. september 2013 07.48
zabkar*smrtna KR
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si
Ljubljana - Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 62 kršitev javnega reda in miru ter 126 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 41-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli eno vozilo. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 59 tatvin, 34 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, sedem kaznivih primerov prometa s prepovedanimi drogami, trije primeri ponarejanja denarja, nasilje v družini in grožnja, dve povzročitvi telesne poškodbe in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi ali maščevanje uradni osebi in po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, rop in drzna tatvina. Zaradi nasilja v družini so dvema osumljencema izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi nasilja.