Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 104 prometne nesreče, od tega 13 nesreč z lahkimi poškodbami in 91 prometnih nesreč s premoženjsko škodo.

Objavljeno
08. oktober 2013 07.44
Posodobljeno
08. oktober 2013 07.44
Ti. K., Delo.si, STA
Ti. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 55 kršitev javnega reda in miru ter 177 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 36-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli štiri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 93 tatvin, 40 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 11 ponarejanj denarja, šest povzročitev telesne poškodbe, štiri grožnje, tri nasilja v družini, trije ropi, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in ponarejanje listin. Prav tako so izrekli ukrep prepovedi približevanja storilcu nasilja v družini na območju Policijske uprave Murska Sobota.