Krovec padel s šolske strehe

Moški je opravljal gradbena dela na ostrešju OŠ Videm pri Ptuju in padel 10 metrov v globino na betonska tla.

Objavljeno
03. september 2013 12.21
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj

Videm pri Ptuju - Pri jutranjem prekrivanju strehe na videmski osnovni šoli se je zgodila delovna nesreča, ki je zahtevala življenje 39-letnega delavca z območja Ljutomera.

Na avtodvigalu je počila kovinska roka in se prelomila, da je njen srednji del padel in se zaril v sleme šolske strehe,
na drugi strani strehe pa je na nosila naložena strešna opeka s strehe potisnila delavca, ki je padel deset metrov globoko na betonska tla in padca ni preživel.

Nesreča se je zgodila zjutraj nekoliko po osmi uri, ko so učenci že bili v šoli, medtem ko so delavci nad njihovimi učilnicami prekrivali streho. Na srečo je ostrešje vzdržalo udarec kraka dvigala po slemenu, da se šolarjem spodaj ni nič zgodilo.

Osnovno šolo obnavlja občina Videm že od spomladi, saj gre za celovito energetsko sanacijo šole, ki bo stala 525.147 evrov.

Kot je povedal predsednik občinske uprave Ivan Božičko, so s podjetjem MarkoMark, s katerim so podpisali pogodbo, do podrobnosti pripravili terminski plan obnove tako, da bi bila zaključena še pred začetkom novega šolskega leta, a so »nekatere tehnične težave in predvsem deževno vreme« v zadnjih dneh počitnic dela upočasnili, pa jih je zdaj bilo nujno treba dokončati, saj šole ne morejo pustiti napol razkrite.

Avtodvigalo, ki se je prelomilo, je last krovskega podjetja Stolnik iz Ljutomera, pri katerem je bil zaposlen tudi ponesrečeni delavec.