Med nadzorom odkrili številne nepravilnost

Novomeški policisti izvedli poostren nadzor prometa na avtocesti. Med 58 stehtanimi tovornimi vozili je bilo 30 preobremenjenih.

Objavljeno
26. september 2014 15.49
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Novo mesto - Dolenjski policisti, ki so v nedeljo in četrtek med 18. in 24. uro poostreno nadzirali promet na avtocesti, so odkrili števične nepravilnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov. Policisti so preverjali predvsem pristnost dokumentov, težo in pritrditev tovora, tehnično izpravnost in opremljenost vozil, čas trajanje vožnje voznikov in psihofizično stanje voznikov. Ugotavljali so tudi ostale kršitve cestno prometnih predpisov in kršitve zakona o tujcih in zakona o preprečevanju zaposlovanja in dela na črno.

»Največ kršitev so ugotovili zaradi preobremenjenosti vozil. Med 58 stehtanimi vozili je bilo 30 preobremenjenih (največ kombiniranih vozil in dva avtobusa). Kombinirano vozilo z največjo dovoljeno maso 3500 kilogramov, je tehtalo kar 6200 kilogramov,« so sporočili iz novomeške policijske uprave.

V sedmih primerih so ugotovili kršitve časa trajanje vožnje in obveznih počitkov voznikov. Ob tem so naleteli tudi na nepravilnosti pri delovanju tahografa in manipulacije tahografa. Kršitelji so bili vozniki tovornih vozil, v štirih primerih pa vozniki avtobusov.

»Ustavili so tudi voznika kombiniranega vozila, ki je imel na vozilu pripeto dvoosno prikolico in na eni izmed osi ni bilo nameščenega kolesa,« so še sporočili. Trinajst kršiteljev med vožnjo ni bilo pripetih z varnostnim pasom.

V času poostrenega nadzora so policisti zaradi kršitev izrekli 40 glob in izdali 19 plačilnih nalogov. Iz prometa pa so zaradi hujših kršitev izločili 31 vozil.