Krutost ne pozna meja

Policisti na območju Policijske uprave Krško so obravnavali dva primera mučenja živali. V Selah pri Dobovi je lovec streljal na mačko, pri Brestanici pa je lastnik svojega psa privezal za avto in ga vlekel, dokler pes ni poginil.

Objavljeno
08. oktober 2009 13.45
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Dobova/Brestanica - Policisti so zoper oba ukrepali, prvega čaka globa, drugega pa so ovadili na okrožno državno tožilstvo. Kot so povedali na PU Krško, so občani v sredo sporočili, da so pri lovskem domu Brestanica opazili voznika osebnega avtomobila, ki je imel za avto privezanega psa in ga vlekel za sabo, ter da je pes že ves krvav. Ustavil naj bi se pri skupini pri lovskem domu, ker je menil, da bi lahko kateri od lovcev psa pokončal, saj mu je domnevno doma povzročal težave.

Ker nihče od prisotnih tega ni želel storiti, se je voznik odpeljal naprej proti brestaniškem gradu. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je pes zaradi poškodb, ki so bile posledica vleke z avtomobilom že poginil in je bil nekaj 100 metrov od lovskega doma odvržen v živo mejo.

Z zbiranjem obvestil so dejanja osumili 44-letnika iz okolice Krškega in ga kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo.

V Selah pri Dobovi pa so se policisti odzvali na klic občana, ki je prijavil, da naj bi sosed lovec obstrelil njihovega mačka. Opravili so ogled kraja in zbrali obvestila ter pri tem ugotovili, da je 56-letni lovec z malokalibrskim orožjem res streljal na sosedovega mačka, ki naj bi plenil njegove zajce. Zaradi kršitve prvega ostavka devetega člena zakona o zaščiti živali so zanj uvedli postopek o prekršku. Za omenjeno kršitev je zagrožena kazen od 400 do 800 evrov, so še navedli krški policisti.