Lafarge: o razbitih oknih tudi policija

Zaradi razbitih oken na upravni stavbi Lafarge Cementa je ljubljanska policija uvedla predkazenski postopek. Po navedbah Lafargea so škodo na oknih povzročile krogle izstreljene iz neznanega orožja, po podatkih policije pa ni šlo za strelno orožje.

Objavljeno
10. marec 2011 12.33
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Trbovlje - Med preiskavo bo policija pregledala varnostne kamere in opravila pogovore z okoliškimi prebivalci. Z ljubljanske policijske uprave so danes za STA sporočili, da bodo o zbranih ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo. V policijskem poročilu pa je zapisano, da je šlo zgolj za prekršek, v katerem je nekdo z otroško fračo in krogličnimi ležaji, razbil okna na prazni stavbi.

"Zaradi nadaljnjih postopkov policije in varovanja predkazenskega postopka vam več informacij ne morem posredovati. Prav tako vam ne moremo posredovati podatkov o posameznih preiskovalnih dejanjih in drugih aktivnosti, ki jih policija izvaja v konkretnem predkazenskem postopku," so še zapisali na policiji.

Vodstvo Lafarge Cementa je že v sredo napovedalo, da bo, dokler dejanje, ki je se zgodilo najverjetneje v noči na sredo, njegovi motivi pa niso v celoti raziskani, naredilo vse, kar je v njihovi moči, da zaščitijo zaposlene in njihove družine, katerih življenja bi lahko bila zaradi zadnjih dogajanj celo ogrožena, piše STA.

Aktivisti okoljevarstvenega društva Eko kroga, ki nasprotujejo sežigu odpadkov v Lafarge Cementu, so danes sporočili, da se za svoje pravice borijo izključno po strokovni in pravni poti.

"Naše akcije so bile odločne in ostre, vendar izključno nenasilne. Čeprav se Lafarge ves čas zelo trudi, da bi nas diskreditiral kot tolpo prenapetežev, moramo poudariti, da so bili ves čas naše glavno in edino orožje strokovni argumenti. Ti so nam na koncu prinesli zmago na sodišču", navajajo v Eko krogu.

Sprašujejo se tudi, če ni mogoče Lafarge tisti, ki je naročil razbitje oken, da bi poskušal diskreditirati tiste, ki se očitno po pravni poti uspešno prizadevajo za razkritje njegovega škodljivega delovanja.

"Kdor koli je že razbil šipe, dejanje v nobenem primeru ni opravičljivo in ga v Eko krogu obsojamo ter se od njega ograjujemo. Vse strani pozivamo k razumu in strpnosti ter naj ne nasedajo provokacijam," so še dodali v Eko krogu.