Lipo želijo ponovno odpreti?

Diskoteka Lipa zaenkrat ne bo ponovna odprla svojih vrat, kot so poročali nekateri mediji. Tudi na občini Medvode naj ne bi potrdili informacije o vnovičnem odprtju lokala.

Objavljeno
08. marec 2007 12.14
Spodnje Pirniče - Diskoteka Lipa, ki je 23. decembra 2005 vzela tri mlada mlada življenja, naj bi se po poročanju medijev morda ponovno odprla. Na občini Medvode naj ne bi potrdili informacije o vnovičnem odprtju lokala. Povedali naj bi le to, da so na Upravni enoti Šiška pred dvema mesecema prejeli vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja, ki pa naj bi bila po njihovih informacijah zavrnjena.

Usodnega večera se je pred zbrala množica ljudi željnih zabave. V silovitem pritisku množice, ki je dobesedno izruvala kovinsko ograjo pred diskoteko sta življenje izgubili dve mladoletni dekleti, tretja pa je kasneje umrla v Kliničnem centru.

Krajani Pirnič in Zavrha so na nevzdržne razmere zaradi lokala Lipa opozarjali že vse od decembra 2000, ko so napisali prvo peticijo (71 podpisov) in jo naslovili na občino Medvode in zdravstveni inšpektorat. Diskoteka, ki je obratovala od konca leta 1998, je s hrupno glasbo kalila nočni mir, gostje lokala so povzročali škodo na cestni prometni signalizaciji, onesnaževali okolico in zbujali strah zaradi razgretega vedenja. Zaradi tega so zahtevali nadzor v okolici lokala.

Izredni inšpekcijski nadzor je še odkril, da je podjetje Enigma Bagarić, ki je varovalo lokal, več kot pol leta delovalo brez licence. Po inšpektorjevih besedah je pogodbo s klubom Lipa sklenilo 1. januarja letos, licenco za fizično varovanje premoženja pa je na ministrstvu za notranje zadeve pridobilo 12. julija 2004.

Preiskava zoper lastnika lokala Roberta Tomaža Zavašnika še poteka. Zavašnik je bil ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let.