Ljubljanski kriminalisti razbili združbo preprodajalcev drog

Kriminalisti so zasegli nekaj več kot pol kilograma heroina, 12 gramov kokaina in 400 gramov konoplje.

Objavljeno
08. oktober 2012 14.07
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Minulo sredo so ljubljanski kriminalisti v sklopu zaključka obsežne kriminalistične preiskave odvzeli prostost četverici, utemeljeno osumljeni storitve najmanj 19 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Kriminalisti so osumljence (23-letnika iz Mengša, 23-letnika iz Domžal ter Ljubljančana, stara 24 in 27 let) spremljali že od lanskega decembra in ugotovili, da je četverica prepovedano drogo, predvsem heroin, kokain in konopljo, prodajala Avstrijcem in Ljubljančanom.

S spremljanjem kriminalne združbe so kriminalisti ugotovili, da so osumljeni različnim odjemalcem preprodali najmanj dva kilograma heroina, najmanj 250 gramov kokain in najmanj 500 gramov konoplje.

Kriminalisti so jim zasegli nekaj več kot pol kilograma heroina, 12 gramov kokaina, 400 gramov konoplje in več 100 evrov gotovine.

V zaključni akciji na območju PU Ljubljane je sodelovalo 22 kriminalistov, 15 policistov, pripadniki Specialne enote GPU in več policistov s psi za iskanje prepovedanih drog. Kriminalisti in policisti so pri četverici opravili pet hišnih preiskav

Naslednji dan so osumljence, ki sicer v preteklosti še niso bili obravnavani zaradi preprodaje prepovedanih drog, privedli k preiskovalni sodnici, ki je zoper dva od njiju odredila pripor, dva pa sta bila po zaslišanju izpuščena.