Lovšetu naj bi pripor podaljšali za dva meseca

Na sodišču podaljšanja pripora sicer ne morejo komentirati, dokler sklep ni vročen.

Objavljeno
09. september 2013 14.29
*lvu* SZS
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Ljubljansko okrožno sodišče naj bi nekdanjemu nosilcu franšize Diners za Slovenijo Tomažu Lovšetu pripor podaljšalo za dva meseca, poroča spletni portal Požareport. Kot so za STA povedali na sodišču, podaljšanja pripora ne morejo komentirati dokler sklep ni vročen.

Spletni portal poroča še, da je Lovše namesto odvetniške pisarne Čeferin najel tri nove odvetnike - Stojana Zdolška, Ano Kozamernik ter Boštjana Penka.

Slednji je za STA potrdil, da je bil s strani Lovšeta pooblaščen za zastopanje, ni pa želel komentirati informacij o podaljšanju pripora.

Preiskovalni sodnik je pripor za Lovšeta zaradi suma begosumnosti na predlog tožilstva odredil 9. avgusta. Lovšetov zagovornik Marko Bošnjak se je na odločitev pritožil, vendar pa sodišče pritožbi ni ugodilo. Lovše lahko v priporu ostane največ 30 dni, nato lahko tožilstvo predlaga podaljšanje pripora.

Ostala dva osumljena v zadevi Diners, nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija, Saša Pušnik in Anton Horvatič, sta bila po policijskem zaslišanju sicer spuščena na prostost.

Policija je trojico pridržala v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners. NPU je v začetku avgusta opravil tudi več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane.

Preiskujejo namreč sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj devet milijonov evrov.