Mariborčan poskušal umoriti svojo prijateljico

Med dejanjem sta ga zmedli dve sosedi, žrtvi pa je tako uspelo pobegniti. Preiskovalni sodnik je za osumljenega odredil pripor.

Objavljeno
12. junij 2017 14.23
regent/martin trinkaus
Be. B.
Be. B.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so v petek popoldne k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 29-letnega Mariborčana, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora in kaznivega dejanja ropa, ki ju je storil prejšnji teden, 7. junija. Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor.

Poskus umora in rop

29-letni Mariborčan je iz brezobzirnega maščevanja poskušal umoriti svojo 26-letno prijateljico. Podrl jo je na tla in ležečo s kuhinjskim nožem dvakrat zabodel v predel prsnega koša. Med dejanjem sta ga zmedli dve sosedi, ki sta začeli kričati in vpiti, zaradi česar je osumljenec stekel za njima, a jima je uspelo pobegniti v hišo, v tem času pa je uspelo pobegniti in se skriti tudi poškodovani ženski.

Zatem je osumljenec pobegnil v bližnji gozd, kjer je z nožem v roki zagrozil 13-letnemu kolesarju, ki ga je po naključju srečal, in od njega zahteval telefon. Nato mu je odvzel kolo, s katerim je poskušal zbežati, kar pa so mu preprečili policisti, ki so bili poslani na kraj kaznivih dejanj. 13-letni otrok pri tem ni bil poškodovan, zabodena ženska pa je utrpela lahko telesno poškodbo.

Prepovedane droge

Oba, osumljenec in 26-letnica, sta odvisnika od prepovedanih drog. Tik pred dejanjem, ki se je zgodilo okoli 16.30, so osumljenca obiskali trije njegovi prijatelji, s katerimi se je sprl in enega od njih napadel s stolom. Ta se je ubranil z lesenim ročajem motike, tako da je z njim osumljenca udaril po glavi in ga podrl na tla. Po prepiru so vsi trije odšli, osumljenec pa je zaradi maščevanja − na zgoraj opisan način − napadel 26-letno prijateljico, ker ji je očital, da mu ni pomagala.