Mariborčanu zasegli 185 sadik konoplje

Sadike, ki so jih policisti našli pri 24-letniku, so bile visoke do 195 centimetrov.

Objavljeno
12. september 2013 17.23
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Maribor - Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti na podlagi pisne odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru 4. septembra na območju Spodnjega Radvanja opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše, kjer stanuje 24-letni Mariborčan.

V notranjosti stanovanjske hiše so v dveh sobah našli in zasegli dva laboratorija za hidroponično gojenje marihuane s skupaj 185 sadikami te prepovedane droge, velike do 195 centimetrov.

Prav tako so osumljencu zasegli elektronsko tehtnico, več posod z gnojili, namakalni sistem, reflektorje, transformatorje, ALU folije ter neznano praškasto snov bele barve, ki jo policisti še analizirajo.

Policisti bodo zoper navedenega osumljenca na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, kar se po kazenskem zakoniku lahko kaznuje z zaporom od enega do desetih let.