Mariborski kriminalisti preiskujejo trgovanje s prepovedanimi poživili

V treh sklopih hišnih preiskav so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa so pri tem pridržali.

Objavljeno
04. april 2018 15.56
*lvu* POLICIJA
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Mariborski kriminalisti so opravili tri sklope hišnih preiskav v zvezi z dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi snovmi v športu.

Kot so sporočili s PU Maribor, so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa so pri tem pridržali.

Trenutno še vedno potekajo kriminalistične aktivnosti, zato bo policija dodatne informacije lahko posredovala predvidoma v petek oziroma ko zaključi s predkazenskim postopkom.

Medtem časnik Večer na svoji spletni strani poroča, da so kriminalisti več mesecev izvajali prikrite preiskovalne ukrepe, ker so zdravstvenega delavca sumili, da je v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor kradel kemične substance in jih nato na črnem trgu prodajal kot poživilo v športu. Njegov največji odjemalec je domnevno znani trener atletov na dolge proge.

V časniku v nadaljevanju navajajo, da je pri zdravstvenem delavcu, ki dela na pljučnem oddelku mariborske bolnišnice, izvedena hišna preiskava in dodajajo, da je policija izvedla preiskavo tudi pri atletskem trenerju AD Štajerska Maribor Igorju Šalamunu.

Večer navaja neuradne domneve, češ da je šlo za krvni doping, pri čemer piše, da je menda trener s preparati »oskrboval rekreativce in tekmovalce, ki so po bližnjici hoteli doseči boljše rezultate«. Ne časniku ne STA trenerja ni uspelo priklicati na javno objavljeni številki mobilnega telefona.

V atletskem klubu AD Štajerska Maribor so za 14. uro danes sklical novinarsko konferenco o tem primeru. Kot so sporočili za STA, so z novico sicer seznanjeni, kriminalisti jih vsaj za zdaj še niso obiskali, pričakovati pa je sestanek vodstva kluba, ki bo odločal, kakšen bo do konca policijskega postopka status njihovega trenerja, če se potrdi pisanje iz časnika.

Na UKC Maribor so za STA potrdili preiskavo in dodajajo, da bodo glede na ugotovitve preiskave ukrepali skladno z zakonom, več informacij pa v tem trenutku ne morejo razkriti.