Mariborski kriminalisti prijeli ponarejevalce denarja

Trinajsterica je v gostinskih lokalih v Mariboru spravljala v obtok ponarejene bankovce za 100 evrov.

Objavljeno
14. september 2012 14.41
Posodobljeno
14. september 2012 14.41
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Maribor - Mariborski kriminalisti so v četrtek zaključili večmesečno zbiranje obvestil in odvzeli prostost trinajstim članom hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s ponarejanjem denarja in neupravičeno prodajo drog. Na čelu pridržane trinajsterice, stare med 18 do 53 let, ki so kazniva dejanja izvrševali na območju Maribora, je bil 22-letnik iz Celja.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda, je omenjena združba od novembra lani izvršila štiri kazniva dejanja ponarejanje denarja, tako da je v gostinskih lokalih v Mariboru spravljala v obtok ponarejene bankovce za 100 evrov.

Z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov so kriminalisti ugotovili, da se je 11 osumljencev ukvarjalo tudi s prodajo prepovedanih drog. Od marca do avgusta letos je s konopljo na drobno zalagala več kot 150 odjemalcev, kriminalisti pa so jim v času izvajanja prikritih preiskovalnih ukrepov zasegli več kot kilogram prepovedane droge konoplje.

V 14 hišnih preiskavah, ki so jih kriminalisti in policisti izvedli v sredo in četrtek na območju policijskih uprav Celje, Ljubljana in Nova Gorica, so zasegli manjše količine kokaina in konoplje.

Zasegli so tudi dve vozili, ki so jih osumljenci uporabljali za prevoz droge, in več predmetov, povezanih s kaznivimi dejanji s področja prepovedanih drog, ter puško s strelivom.

Zoper osumljence bodo zaradi utemeljenega suma storitve omenjenih kaznivih dejanj podali kazenske ovadbe pristojnemu državnemu tožilstvu, dva osumljenca pa so v sredo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča.