Mariborski policisti prijeli goljufiv podjetniški par

Po prvih ocenah sta si osumljena, ki sta v sodnem pridržanju, pridobila vsaj 57.000 evrov premoženjske koristi.

Objavljeno
20. marec 2018 18.06
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Maribor – Mariborski policisti so v nedeljo v skladu z usmeritvami državnega tožilstva k preiskovalni sodnici mariborskega sodišča privedli zakonski par, podjetnika, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivih dejanj overitve lažne vsebine. Po prvih ocenah sta si osumljena, ki sta v sodnem pridržanju, pridobila vsaj 57.000 evrov premoženjske koristi.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, katere policisti so opravili 11 preiskav objektov in vozil, naj bi osumljena med 1. januarjem 2015 in 21. februarjem 2018 na upravni enoti, vsaj 631-krat, in sicer za kar 545 različnih oseb, sama ali preko drugih ljudi uslužbence upravne enote pretentala in s tem dosegla, da so ti v javni listini in knjigi potrdili lažne podatke, ki naj bi bili dokaz v pravnem prometu.

Tako sta sama ali v sostorilstvu na upravno enoto organizirala predajo oziroma sama predložila obrazce o prijavi začasnega prebivališča z dovolilom za prijavo, v katerih je bilo lažno navedeno, da bodo fizične osebe začasno prebivale v nastanitvenem objektu, čeprav sta vedela, da ti ljudje tam nimajo namena prebivati in tudi niso, saj bi to bilo v nasprotju z dosežnim dogovorom, hkrati pa tega niso dopuščale niti nastanitvene zmogljivosti.

Zaradi tega so uslužbenci upravne enote fizičnim osebam na podlagi neresničnih podatkov izdajali potrdila o prijavi začasnega prebivališča ter jih vpisali v register stalnega prebivalstva.