Mati treh otrok osumljena več ropov v Zagrebu

Zaposlenim v bankah, stavnicah in kioskih je grozila s plastično pištolo.

Objavljeno
16. september 2013 16.48
cropix denar
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Zagreb - Zagrebška policija je kazensko ovadila 34-letno mati treh otrok, ki naj bi od junija do septembra v štirih ropih v Zagrebu odtujila približno 90.000 kun (12.000 evrov). Zaposlenim v bankah, stavnicah in kioskih je grozila s plastično pištolo. Prijeli so je pri poskusu ropa še ene banke.

Roparko so ujeli minulo soboto, ko je poskusila oropati poslovalnico Centar banke v središču Zagreba. Nosila je sončna očala in kapo s ščitkom, zaposlenim pa je grozila s plastično pištolo. Rop ji je preprečil varnostnik, ki jo je tudi predal policiji.

Kot je danes po pisanju Slovenske tiskovne agencije sporočila zagrebška policija, je 34-letnica doma z območja Jastrebarskega. Po ropih je pobegnila s pomočjo tramvajev in se nato skrivala v nekem stanovanju, ki ji ga je v uporabo posodila znanka.

Policisti jo sumijo ropov še dveh bank, stavnice in kioska v Zagrebu. Kot so dodali, 34-letnica ni bila znana kot roparka, je pa bila trikrat sama žrtev roparjev, saj je delala v stavnici.

Naropani denar je porabila za družino. Člani njene družine in znanka, ki ji je zaupala stanovanje, naj sicer ne bi bili povezani s kaznivimi dejanji.