Mati zabodla pet otrok

V belgijskem mestu Nivelle je v sredo neka ženska z nožem umorila pet svojih otrok, potem pa je neuspešno poskušala storiti samomor. Zdaj naj bi bila zunaj življenjske nevarnosti.

Objavljeno
01. marec 2007 14.47
Bruselj - V belgijskem mestu Nivelle je v sredo 51-letna Genevieve Lhermitte z nožem umorila pet svojih otrok, potem pa je neuspešno poskušala storiti samomor. Zdaj naj bi bila zunaj življenjske nevarnosti.

Štiri deklice in dečka, v starosti od 4 do 14 let, je njihova mati zabodla z nožem, potem ko so se opoldne vrnili iz šole. Na vratih hiše je pustila sporočilo "Pokličite policijo, nujno.“

Njenega moža in očeta otrok v času umorov ni bilo doma.

"Pred dejanjem je ženska prijatelju napisala pismo, v katerem je sporočila, da namerava umoriti svoje otroke,“ je povedal župan mesta Pierre Huart. Prijatelj je policiji pomagal analizirati pismo, ki je pomagalo razkriti ključni motiv dejanja.

Umori so pretresli sosesko na obrobju mesta Nivelles, ki se nahaja kakšnih 33 kilometrov južno od Bruslja, še posebno, ker družina navzven ni kazala, da bi imela kakršnekoli probleme. "To je bila je družina s petimi otroki, kar je sicer neobičajno, vendar so bili zelo povezani s sosesko in so se pogosto družili s sosedi. Otroci so bili zelo prijazni in lepo vzgojeni,“ je še povedal Huart. Otrokom v sredo popoldne ni treba v šolo in umorjeni so bili približno dve uri po tistem, ko so se vrnili domov. Kot je povedal tožilec Bernard Goethals, še ni znano, ali je ženska pri umorih uporabila tudi kakšno drugo sredstvo poleg noža, prav tako ni znano, ali so se otroci branili.