Med delom v gozdu umrl 38-letnik

Sanacija gozdov po katastrofalnem žledolomu je zahtevala novo smrtno žrtev. Na Tolminskem je umrl 38-letni moški.

Objavljeno
19. september 2014 15.30
vidic/secnja
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Tolmin − V bližini ceste med planino Stador in Kobalo na Tolminskem se je danes zjutraj zgodila delovna nesreča v gozdu, v kateri je umrl 38-letni moški. Trije moški so v gozdu, ki se po navedbah policije nahaja na izredno strmem pobočju nad cesto, odpravljali posledice februarskega žledoloma, pri čemer so si pomagali tudi s traktorjem, ki je imel na zadnjem delu nameščen vitel in jeklenico. Da bi deblo zvlekli do ceste, so okoli njega ovili dobrih 20 metrov jeklenice.

»Preden so začeli vleči, je 38-letni moški (Občina Tolmin) odžagal vejo, ki je ovirala pot omenjenemu deblu. Ko je odžagal vejo, pa se je deblo premaknilo in sprostilo še eno večjo korenino, ki se je odvalila po pobočju in 38-letnega moškega pokopala pod seboj,« so sporočili iz novogoriške policijske uprave. Moški je bil opremljen s primerno varovalno opremo, saj je imel tako rokavice, delovno obleko kot tudi čevlje in varnostno čelado. Do nezavestnega moškega sta takoj prihitela druga dva delavca, vendar je poškodovani moški umrl še pred prihodom reševalcev.

Zdravnica iz Tolmina je tako na kraju lahko le potrdila smrt 38-letnika in odredila sanitarno obdukcijo. Policisti in novogoriški kriminalisti okoliščine nesreče še preiskujejo.