Med paradižnikom gojil konopljo

Policisti so 30-letniku med drugim zasegli 85 sadik konoplje, visokih od 50 do 100 centimetrov.

Objavljeno
26. september 2013 14.12
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Koper - Koprski kriminalisti so v začetku septembra pri opravljanju nalog prišli do podatka, da je v bližini stanovanjske hiše na območju Kolombana, na vrtu med gredicami paradižnika, nasad prepovedane droge konoplje.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je na omenjenem vrtu najmanj dvajset sadik prepovedane droge konoplje. Ta je bila tudi med sadikami paradižnika na drugih gredicah. Kriminalisti so ugotovili, da za nasad skrbi 30-letni moški z območja Kolombana, ki prebiva v stanovanjski hiši poleg vrta.

Kriminalisti so nato na Okrožnem sodišču v Kopru pridobili odredbo za hišno preiskavo in 30-letniku zasegli 85 sadik konoplje, visokih od 50 do 100 centimetrov, 19 vej konoplje, ki jih je moški že sušil, in manjšo količino že posušene konoplje.

Kot so sporočili s PU Koper, obstaja glede na količino zasežene prepovedane droge, utemeljeni sum, da se 30-letnik organizirano ukvarja z gojenjem večjih količin omenjene rastline, ki je bila očitno namenjena za nadaljnjo prodajo.

Osumljenega bodo kriminalisti ovadili zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.