Srečko poginil po spopadu z medvedom

Medved Srečko je od lanskega junija živel v zavetišču v Romuniji.

Objavljeno
10. oktober 2012 10.10
Posodobljeno
10. oktober 2012 10.10
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Medved Srečko je od lanskega junija živel v rehabilitacijskem azilu v Romuniji. Medvedka so lani ukradli iz zavetišča na Muti, lovci pa so ga spet našli v gozdovih Kočevske Reke ter vrnili v zavetišče za prostoživeče živali, od koder so ga premestili v Romunijo.

Zdaj pa so iz organizacije Štiri tačke za Slovenske novice sporočili, da je Srečko na enem svojih »sprehodov« srečal odraslega medveda, srečanje pa se je končalo tragično.

»Kot je običajno za rjave medvede, je divja žival v Srečku videla vsiljivca in odrasel medved se je ob prihodu mladega prišleka začel braniti. Sodelavci zavetišča za osirotele medvede so Srečkovo truplo našli v okoliških gozdovih,« so zapisali v organizaciji, kjer dodajajo, da jih je dogodek pretresel, a se zavedajo, da je to del naravnega procesa rjavih medvedov.

Srečko je lani nekaj časa živel na kmetiji pri družini Logar v Podvrhu. Matevž Logar bi se moral danes zglasiti na kranjskem okrožnem sodišču zaradi žaljive obdolžitve, a je bil predobravnavni narok preklican.