Mesec dni pripora za Tomaža Lovšeta

Po štiriurnem zaslišanju je preiskovalna sodnica lastniku podjetja Diners Club zaradi begosumnosti odredila mesec dni pripora.

Objavljeno
09. avgust 2013 16.22
Lovše
Ba. P., Delo.si; Ju. P., kronika
Ba. P., Delo.si; Ju. P., kronika

Ljubljana - Policija je lastnika Dines Cluba Tomaža Lovšeta danes nekaj po 13.30 uro privedla pred preiskovalno sodnico v Ljubljani.

Tožilstvo naj bi za Tomaža Lovšeta, enega od treh osumljenih v primeru domnevnega oškodovanja podjetja v višini vsaj devet milijonov evrov, predlagalo pripor.

Policija je Lovšetu in enemu od zastopnikov družbe Diners Club Slovenija Saši Pušniku v sredo v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners, odvzela prostost.

Pušnika pred preiskovalnega sodnika niso privedli, saj specializirano državno tožilstvo, ki usmerja preiskavo, očitno ni ocenilo, da so za privedbo izpolnjeni vsi zakonski pogoji. Pušnik je tako že na prostosti.

V policijskem pridržanju je od včeraj pozno zvečer tudi tretja osumljena oseba, neuradno drugi zakoniti zastopnik Diners Cluba Slovenija Anton Horvatič.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v sredo opravil več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane. Gre za sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj devet milijonov evrov.

Po več kot štirih urah zaslišanja je preiskovalna sodnica zaradi begosumnosti odredila lastniku podjetja Diners Club mesec dni pripora.