Milan Trivković se je predal

Obtoženi sodelovanja v združbi, ki je ugrabila in mučila Zorico Škrbić, se je predal na mejnem prehodu Obrežje.

Objavljeno
09. junij 2017 12.15
mfe sojenje
Ju. P.
Ju. P.

Ljubljana - Policisti so danes ob 1. uri zjutraj na območju Brežic aretirali Milana Trivkovića, soobtoženega sodelovanja v hudodelski združbi, ki naj bi junija 2014 ugrabila in do smrti mučila Zorico Skrbić. Trivkovića so prepeljali v pripor, je sporčila Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi Vrhovnega državnega tožilstva RS.

Pred dnevi je namreč višje sodišče na pritožbo tožilstva razveljavilo oprostilno sodbo zoper Trivkovića in zadevo vrnilo v ponovno sojenje, za Trivkovića pa odredilo pripor. »Policisti so obdolženega iskali na domu, vendar ga niso našli. Ugotovili so, da je pobegnil ozirama ni bil dosegljiv vse od trenutka, ko je bila znana odločitev višjega sodišča pa do današnjega dne, ko so ga policisti ponoči aretirali in prepeljali v pripor, kjer se trenutno nahaja. Primer na specializiranem državnem tožilstvu obravnava okrožna državna tožilka Mateja Gončin,« je še sporočila.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, se je Trivković policiji predal sam na mejnem prehodu Obrežje, od koder so ga odpeljali v ljubljanske pripore na Povšetovi ulici.