Mira Senico s soobtoženimi pričakujejo v Celju

Po desetih letih jutri začetek procesa v zadevi Delamaris, Vegrad, Bužekijan in Prvi faktor.

Objavljeno
09. marec 2017 16.37
bsu*Turistična kmetija Bužekijan se delno ruši
Brane Piano
Brane Piano
Celje - Štiri leta po uvedbi predkazenskega postopka bo na Okrožno sodišče v Celju, če se bodo odzvali vabilu, postavilo več znanih osebnosti. Povedali bodo, če se čutijo krive za očitke tožilce specializiranega tožilstva Stanislava Pintarja.

Ta odvetniku Miru Senici, nekdanji direktorici Vegrada Hildi Tovšak ter soobtoženima podjetnici Olgi Zaviršek, povezani s posestvom Bužekijan in takratni direktorici posestva Blanki Muster očita različno vpletenost v pranje denarja, zlorabo položaja ter napeljevanja in pomoči pri tem v letu 2007.

Takrat je Vegrad kupoval delnice Delamarisa, tožilec pa jim očita, da so sprožili krog lažnih plačil v višini 1,4 milijona evrov, ki so končali pri Senici za nakup vile v Portorožu.

Zagovornik Mira Senice, odvetnik Stojan Zdolšek, je že pred časom za medije zavrnil očitke Senici in zatrdil, da je šlo za svetovanje pri nakupu delnic v skladu s pogodbo, za kar je bil zainteresiran Vegrad. Po njegovem gre v tem in še enem kazenskem postopku proti Senici in soobtoženim za neupravičeno preganjanje znanega odvetnika. Zdolšek je prepričan, da se bo primer končal z oprostilno sodbo.

A najprej se bodo morali obtoženi jutri na predobravnavnem naroku izjasniti o krivdi, vse strani pa bodo predlagale dokaze in priče, ki jih želijo predstaviti oziroma zaslišati pred sodnico Mojco Turinek.