Mladi Mariborčani osumljeni več tatvin in kraje

Mariborski policisti so pridržali skupino petih fantov, starih od 15 do 20 let, osumljenih več kaznivih dejanj storjenih v zadnjih dneh. Skupina je med drugim osumljena tatvine ženskih torbic, kraje in nezakonite uporabe registrskih tablic.

Objavljeno
01. september 2009 17.13
B. P./STA
B. P./STA
Maribor - Mariborski policisti so pridržali skupino petih fantov, starih od 15 do 20 let, osumljenih več kaznivih dejanj v zadnjih dneh. Skupina je med drugim osumljena drzne in tudi velike tatvine ženskih torbic, kraje in nezakonite uporabe registrskih tablic in tudi drzne tatvine nakita, zlasti na območju Tezna. Skupina treh fantov je že 24. avgusta na Jadranski ulici v Mariboru, v neposredni bližini vhoda na parkirišče trgovskega centra Mercator, izvršila veliko tatvino, ko so starejši oškodovanki z ramena strgali torbico z dokumenti in denarjem ter zbežali.

Z zbiranjem obvestil so policisti Policijske postaje (PP) Maribor II izsledili in prijeli pet osumljencev iz Maribora, starih od 15 do 20 let ter vse tudi pridržali. Ugotovili so, da so osumljenci izvršili večje število kaznivih dejanj. Med 18. in 21. avgustom so na parkirišču na Ptujski cesti v Mariboru iz kombiniranega avtomobila Volkswagen caravelle odtujili registrski tablici in ju nekaj dni uporabljali na neregistriranem osebnem avtomobilu, ki so ga vozili brez vozniškega izpita.

19. avgusta so na Ulici kragujevških žrtev v Mariboru izvršili tatvino torbice starejši oškodovanki, ki se je peljala s kolesom. 24. avgusta so na Rozmanovi ulici v Mariboru izvršili tatvino tako, da so z vratu starejše oškodovanke strgali zlato verižico in zbežali. Istega dne so na Ptujski cesti v Mariboru izvršili tatvino, ko je eden od fantov s kolesom na pločniku zaprl pot oškodovanki, ki se je tam peljala s svojim kolesom. Ko je ustavila, ji je drug fant z vratu strgal zlato verižico.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti še ugotovili, da so osumljeni v Mariboru izvršili še tri drzne tatvine verižic starejšim ženskam, predvsem na območju Tezna. Oškodovanke tatvin do sedaj še niso naznanile policistom, zato jih pozivajo, da se oglasijo na PP Maribor II ali pokličejo na telefonsko številko (02) 429 26 00. Osumljene bodo policisti ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu, so na PU Maribor še navedli v sporočilu za javnost.