Mladoleten, brez izpita in pod vplivom substanc bežal pred policijo

Med begom je povzročil prometni nesreči: trčil je v parkirano vozilo, na nadvozu nad avtocesto pa je podrsal kovinsko ograjo.

Objavljeno
30. april 2017 15.01
iza*Policija
Mo. B., STA
Mo. B., STA
Ljubljanski policisti so v soboto v Domžalah obravnavali mladoletnega voznika, ki ni upošteval njihovih navodil. Ko so ga po divji vožnji vendarle zaustavili, so ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, hkrati pa so našteli še vrsto drugih prekrškov. Med drugim so ugotovili, da je vozil pod vplivom prepovedanih substanc.

Mladoletni voznik osebnega avtomobila znakov policistov ni upošteval, ampak je nadaljeval z vožnjo in po ulicah Domžal ogrožal druge udeležence v prometu. Vozilo je policiji uspelo ustaviti, a sta dva mladostnika pobegnila. Enega so policisti obravnavali na kraju ustavitve, kmalu pa izsledili še enega, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

V postopku so ugotovili, da je mladoletnik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo pa storil še več cestnoprometnih prekrškov. Prehiteval je v škarje, prevozil rdečo luč, vozil po napačni strani in z neprilagojeno hitrostjo. Poleg tega je vozil pod vplivom prepovedanih substanc, kar so policisti ugotovili s hitrim testom, zato so mu odredili strokovni pregled na mamila.

Med begom je voznik povzročil tudi dve prometni nesreči, in sicer je trčil v parkirano vozilo, na nadvozu nad avtocesto pa je podrsal kovinsko ograjo. Vozilo so policisti zasegli, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, so še zapisali na PU Ljubljana.