Mladoletnika in otrok z nožem do telefona

Trojica mladih fantov je z nožem zagrozila mlajšemu fantu na Grubarjevem nabrežju in mu ukradla telefon.

Objavljeno
25. november 2015 12.52
lvu*policija
Mi. K.
Mi. K.
Ljubljana - Trije mlajši fantje so minuli četrtek na Celovški cesti v Ljubljani obstopili in ogovorili naključnega mimoidočega. »Ker se oškodovanec na njihovo ogovarjanje ni odzval, so hodili za njim, nato pa ga obstopili. Pri tem je eden od neznancev iz žepa izvlekel nož,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Oškodovancu je na srečo uspelo zbežati, o dogodku pa je obvestil policiste.

Na podlagi njegovega opisa storilcev so varuhi reda in miru trojico kmalu izsledili na Dražgoški ulici in ugotovili, da gre za dva mladoletnika in otroka. Preiskava je pokazala, da je trojica istega dne v dopoldanskih urah na Grubarjevem nabrežju oropala mlajšega fanta, ki so po grožnji z nožem ukradli mobilni telefon.

»Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je eden od mladoletnikov osumljen še treh kaznivih dejanj ropa, ki jih je izvršil z uporabo noža (kazanje in grožnja po uporabi),« so še sporočili iz policije. V enem od ropov je z njim sodeloval tudi otrok, ki je skupaj z mladoletnikom od oškodovanca poskušala izsiliti denar, v drugih dveh primerih, ko je mladoletnik deloval sam, pa je enemu oškodovancu z grožnjo ukradel mobilni telefon, od drugega pa je poskušal izsiliti denar, kar mu pa ni uspelo.

Omenjenemu mladoletniku so policisti odvzeli prostost, otroka in drugega mladoletnika pa so po opravljenih razgovorih predali zakonitim zastopnikom. »15-letnik je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil hišni pripor. Zoper mladoletnika so policisti že podali kazenske ovadbe za tovrstna kazniva dejanja,« so še sporočili iz policije.