Moril kot Razkolnikov

Makedonec Viktor Karamakov je po zgledu junaka iz romana Zločin in kazen v desetih dneh ubil štiri starejše ženske. Na zaslišanju je povedal, da ob pogledu na nakit enostavno izgubi nadzor nad samim sabo.

Objavljeno
09. november 2009 18.08
Ba.P.
Ba.P.
Skopje - Viktor Karamarkov, ki so ga poimenovali "Makedonski Razkolnikov", je ubijal po zgledu ruske klasike Zločin in kazen Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega.

28-letnik iz Skopja je osumljen umorov štirih starejših žensk, starih med 69 in 83 let, ki naj bi jih ubil le 10 dneh. Vzdevek "Makedonski Razkolnikov" si je prislužil, ker je svoje žrtve ubil na enak način kot je to storil glavni lik romana Zločin in kazen, ruskega pisatelja Dostojevskega. Morilec je svoje žrtve najprej prosil za denar, ki ga je domnevno potreboval za svojo bolno mamo, ko pa je na ženskah videl nakit, je ponorel.

"Ne vem koliko žensk sem napadel do zdaj, vendar vedno kadar vidim nakit, izgubim nadzor nad sabo," je povedal Karamarkov med zaslišanjem. Vse ženske je, kot Razkolnikov, ubil z udarcem kratke sekire v desno stran glave. Po zadnjem napadu, 25. oktobra, je odšel v cerkev, da bi se izpovedal, policisti pa so ga ujeli pred 10 dnevi.

Trenutno je Viktor v zaporu Idrizovo, kjer je pod strogim nadzorom, saj se nadzorniki bojijo, da bi lahko storil samomor. Policisti pravijo, da je Karamarkov, ki je že tretji serijski morilec v Makedoniji v zadnjih dveh letih, izjemno inteligenten.