Morilec iz Suffolka do sojenja v priporu

Potem ko je britanska policija aretirala 48-letnega Stephena Wrighta, so ga tudi obtožili umora petih žensk. Do sojenja ostaja Wright v priporu.

Objavljeno
22. december 2006 09.27
Wrighta so aretirali v torek
Ipswich - Potem ko je britanska policija aretirala 48-letnega Stephena Wrighta, so ga tudi obtožili umora Tanie Nicol, Gemme Adams, Anneli Alderton, Annette Nicholls in Paule Clennell. Njihova gola trupla so ta mesec našli v ruralnih področjih blizu mesta Ipswich.

Policija je aretirala tudi drugega osumljenega Toma Stephensa, vendar so ga po plačilu varščine izpustili. Michael Crimp iz tožilstva je dejal, da imajo dokaze, da lahko 48-letnega Wrighta iz Ipswicha obtožijo umora petih žensk. Dodal je tudi, da bo Wright, ki so ga aretirali v torek, do sojenja ostal v priporu.

Prvo žrtev serijskega morilca so britanski policisti našli 2. decembra, ostale štiri pa v naslednjih desetih dneh. Vse ženske, ki so bile stare od 19 do 29 let, naj bi se prodajale zaradi odvisnosti od mamil. Vse žrtve so našli gole, vendar obdukcija ni pokazala hujših poškodb ali spolne zlorabe.