Morilec v rokah policije?

Britanska policija, ki se ukvarja s primerom umora petih prostitutk na vzhodu Anglije, je sporočila, da je aretirala 37-letnega moškega.

Objavljeno
18. december 2006 15.04
Ipswich - Britanska policija je danes prijela 37-letnega moškega, ki naj bi bil morilec petih prostitutk v Ipswichu na vzhodu Anglije. Osumljenca so prijeli v kraju Trimley, okoli 10 kilometrov stran od Ipswicha, je sporočila britanska policija.

Kot je povedal glavni detektiv v primeru, so osumljenca prijeli davi, sedaj pa je na zaslišanju v Suffolku. Potrdil je, da ga zaslišujejo v povezavi z umori Gemme Adams, Tanie Nicol , Anneli Alderton, Paule Clennel in Annete Nichols, ki so jih našli umorjene v Ipswichu. Stare so bile od 19 do 29 let, vse pa naj bi se prodajale zaradi odvisnosti od mamil.

Osumljeni poznal dekleta

Britanski časnik Sunday Mirror je konec tedna objavil pogovor s Stephensom, ki ga je policija pred aretacijo zaslišala že štirikrat, a je vpletenost v umore zanikal. Kot je povedal za časnik, je "prijatelj" vseh umorjenih deklet, vendar nima alibija. Po lastnih navedbah naj bi bil njihov "zaščitnik" in bi tako, če bi želel, imel tudi priložnost za zločin, saj so mu dekleta "tako zaupala".

"Ne bojim se obtožb - sem nedolžen," je dejal 37-letni uslužbenec supermarketa Tom Stephens, poroča Sky News.

Serija umorov se je začela 2. decembra, ko so našli prvo žrtev, ostale štiri pa so našli v naslednjih desetih dneh. Vse žrtve so našli gole, vendar obdukcija ni pokazala hujših poškodb ali spolne zlorabe. Policija zato domneva, da je morilec ženske najprej omamil.

Ob primeru so prišli na dan spomini na "Jacka Razparača", ki je konec 19. stoletja umoril najmanj pet londonskih prostitutk. Oživeli pa so tudi spomini na morilca Petra Sutcliffea, "Yorkshirskega razparača", ki je med letoma 1975 in 1980 prežal na prostitutke v Yorkshiru. Umoril je 13 žensk, še sedem pa jih je napadel.