Morski pes hudo poškodoval avstralskega deskarja

V Avstraliji je danes morski pes močno poškodoval deskarja. Ta je menda ostal brez roke in dobil hude ugrize po drugi roki in nogi.

Objavljeno
02. oktober 2014 14.53
STA
STA
Sydney − Na jugu Zahodne Avstralije je danes morski pes močno poškodoval 23-letnega deskarja, je sporočila lokalna policija. Moški je menda ostal brez roke in dobil hude ugrize po drugi roki in nogi, je poročal lokalni časnik The Esperance Express.

Napad morskega psa se je zgodil v zalivu Wylie vzhodno od mesta Esperance v zvezni državi Zahodna Avstralija. Za katero vrsto morskega psa je šlo, ni znano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zadnji podoben napad v bližini mesta Esperance se je zgodil pred letom dni, ko je morski pes napadel 55-letnega potapljača in ga hudo poškodoval.

Pred slabim mesecem je morski pes ubil kopalca v Novem Južnem Walesu na vzhodu Avstralije. Moškega, starega okoli 50 let, je napadel, ko je bil le kakih 15 do 20 metrov stran od obale. Aprila pa je v napadu morskega psa kakih 350 kilometrov južno od Sydneyja življenje izgubila kopalka. Našli so le plavalno kapo in očala.

Morski psi so običajni v avstralskih vodah, njihovi napadi pa postajajo vse pogostejši, po ocenah strokovnjakov tudi zaradi vse večje priljubljenosti vodnih športov.