Moški iz okolice Mozirja do smrti pretepel 62-letnika?

Sredi januarja so celjski kriminalisti začeli preiskovati sumljivo smrt 62-letnika iz okolice Ljubnega ob Savinji in po manj kot mesecu dni prišli na sled 44-letniku, ki naj bi upokojenca zaradi starih zamer pretepel do smrti.

Objavljeno
16. februar 2011 14.01
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Mozirje - Sredi januarja so bili mozirski policisti obveščeni o nenadni smrti 62-letnega moškega iz okolice Ljubnega ob Savinji. Ogled kraja, kjer so truplo našli, so ob pomoči mozirskih policistov opravili celjski kriminalisti, za pokojnega pa so odredili sanitarno obdukcijo. Stanovanje, ker so moškega našli, so policisti zapečatili.

Pri opravljeni sanitarni obdukciji so pristojni ugotovili, da ima pokojni na telesu več poškodb, ki bi lahko nastale pri padcu. Da bi nastanek poškodb razjasnili, so policisti opravili pogovore s svojci pokojnega in posumili, da bi bil 62-letnik lahko žrtev kaznivega dejanja, zato je preiskovalni sodnik zanj odredil še sodno obdukcijo.

Celjski kriminalisti in številni njihovi kolegi so medtem nadaljevali z zbiranjem podatkov in pridržali tri osebe. V nadaljevanju preiskave so ugotovili, da je pokojnika 12. januarja obiskal 44-letni moški in ga zaradi preteklih sporov tako hudo pretepel, da je 62-letnik zaradi poškodb umrl. Preiskovalni sodnik je za 44-letnika iz okolce Mozirja zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtnim izidom odredil pripor.