Moški se je predal policiji

Voznik, ki je v Celju namerno povozil kriminalista in pobegnil s kraja dogodka, se je prostovoljno predal celjskim policistom. 29-letnika, sicer že starega znanca policije, čaka še obisk pred preiskovalnim sodnikom.

Objavljeno
09. februar 2007 15.52
Ljubljana - Mlajši moški, ki je v sredo popoldne na Tkalski ulici v Celju namerno povozil policista ter pobegnil s kraja dogodka, se je danes dopoldne sam javil na Policijsko postajo Celje. Moškega, sicer starega znanca policije, so pridržali, v soboto pa bo stopil pred preiskovalnega sodnika, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Na celjskem območju lani 30 napadov na policiste

29-letnik je v sredo popoldne zapeljal v enega od dveh kriminalistov, ki sta ga med opravljanjem poostrenega nadzora zaradi iskanja domnevnih preprodajalcev drog skušala legitimirati zaradi suma posedovanja drog. Policista, ki se je le lažje poškodoval, so prepeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju, a je danes že zapustil bolnišnico.

Na območju Policijske uprave Celje je bil to letos že drugi poskus preprečitve uradnega dejanja policistu, navajajo na policijski upravi, kjer so lani zabeležili 30 napadov na policiste, 22 policistov pa je bilo v napadih lažje telesno poškodovanih.