Moški se je sprehajal po avtocesti

Policijska uprava Krško se je včeraj v večernih urah ukvarjala z moškim, ki je hodil po cestišču avtoceste. Policisti so mu napisali plačilni nalog za hojo po avtocesti.

Objavljeno
21. oktober 2009 11.07
Ka.K.
Ka.K.
Novo mesto - Vozniki na avtocesti Novo mesto - Obrežje so včeraj, pred izvozom za Smednik, opazili parkiran avtomobil. Vozilo je bilo neoznačeno, opazili pa so tudi moškega, ki je hodil po avtocesti nazaj v smeri Novega mesta.

Policisti so bili obveščeni o "sprehajalcu", zato so poslali ekipo, obvestili pa so tudi nadzorni center DARS-a, da bi njihove ekipe poskrbele za zavarovanje kraja, dokler se ne ugotovi, kaj se je zgodilo. Ob prihodu na kraj so policisti v bližini zalotili 27-letnika iz okolice Krškega, ki je hodil po avtocesti, medtem ko naj bi voznik osebnega vozila preplezal varovalno ograjo in šel iskat gorivo. Prometni policisti so napisali plačilne naloge zaradi hoje po avtocesti, za kar je predpisana globa 150 evrov, delavci DARS-a so vozilo ustrezno označili in tako zavarovali kraj pred morebitnim naletom, z lastnikom vozila pa se bodo še pogovorili, ker vozila v okvari ni ustrezno označil.