Moto točke za večjo varnost voznikov enoslednih vozil

Slovenske in tuje voznike motornih koles in druge obiskovalce bodo policisti seznanili s postopki policije v cestnem prometu.

Objavljeno
17. junij 2011 19.52
J. S., kronika
J. S., kronika
Nova Gorica - V okviru aktivnosti za večjo varnost voznikov bo PU Nova Gorica skupaj s člani Moto skupine OK Riders junija, julija in avgusta pripravila preventivne prireditve, imenovane Moto točka.

Prva prireditev, namenjena voznikom enoslednih vozil, bo potekala v nedeljo, 19. junija, od 9. ure najprej na parkirnem prostoru pri podjetju Tik v Kobaridu (nasproti Petrolovega bencinskega servisa).

Slovenske in tuje voznike motornih koles in druge obiskovalce bodo policisti seznanili s postopki policije v cestnem prometu, z različnim preventivnim materialom, prikazali bodo tudi nadzorno opremo v cestnem prometu.

Moto točke bodo tudi letos organizirane na tistih odsekih, kjer se vozi največ motoristov in se zato tam zgodi tudi največ nesreč.

Vsi motoristi, ki se bodo ustavili in sodelovali pri teh aktivnostih, bodo poleg preventivnega materiala brezplačno prejeli rumeno motoristično ruto za večjo vidnost in varnost v prometu. Če bo deževalo, bodo prireditev prestavili na drugi datum.

Moto točke bodo sicer izvedli še 10. julija v Spodnji Idriji in 7. avgusta v Bovcu.