Mrtvega moža je devet mesecev skrivala v hiši

Želja pokojnika je bila, tako trdi vdova, da bi njegovo truplo požrli mrhovinarji.

Objavljeno
15. oktober 2014 13.38
Posodobljeno
15. oktober 2014 15.00
J. S., kronika
J. S., kronika

Indiana − Prejšnji teden so policisti zaprli 55-letno Ilo Salomon, saj ji očitajo, da je kar devet mesecev živela ob truplu svojega moža. Ko so 88-letnega moža, Geralda Gavana, policisti iskali maja, jim je Ila natvezila, da se je priletni mož odselil v oskrbovano stanovanje.

Kljub temu so vstopili v hišo in v dnevni sobi našli njegovo truplo, pokrito pod tkanino. Mrliški oglednik je ugotovil, da je bil Gavan mrtev že devet mesecev, vzroka smrti pa še niso ugotovili.

Ila je v svoj zagovor povedala, da je njen mož umrl le nekaj dni pred tem, ko so ga našli policisti, truplo pa da je hranila, ker je tako želel pokojni. Povedala je še, da je hotel, da po njegovi smrti v stanovanje spusti ptiče, da bodo v skladu z indijanskim ritualom mrhovinarji požrli njegovo truplo, je poročal The Indy Channel.

Oblasti pa menijo, da je žensko gnal povsem drug motiv − pokojnikova pokojnina in socialni dodatki, zato so jo ovadili zaradi goljufije in tatvine ter tudi zato, ker ni prijavila moževe smrti.

Mediji so tudi poročali, da je bila Salomonova pred tem že trikrat poročena, in namigovali, da sta se dva zakona končala s smrtjo moža, kar pa osumljenka odločno zanika, češ da je bila pred tem poročena le enkrat.