V ozadju dvojne smrti v Ljubljani so domnevno neporavnani računi

Gregorja Puntarja, ki naj bi zaradi uporabe prepovedanih drog zabredel tudi v finančne težave, so ponoči našli mrtvega.

Objavljeno
07. oktober 2014 10.35
Posodobljeno
07. oktober 2014 10.35
STOZICE
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Le nekaj ur so policisti v povezavi z nasilno smrtjo moškega, ki so ga včeraj zjutraj našli mrtvega v stanovanju le streljaj od Športnega parka Stožice, iskali 34-letnega Gregorja Puntarja, ko so tudi njega našli brez znakov življenja. Logična ugibanja so, da sta smrti povezani, policisti in kriminalisti pa preiskavo nadaljujejo.

V ponedeljek nekaj okoli pol osmih zjutraj so ljubljanski gasilci ob navzočnosti mož v modrem na silo vstopili v blokovsko stanovanje na naslovu Stožice 16. V notranjosti (po enih informacijah v sobi, po drugih v kopalnici) so naleteli na moško truplo, v stanovanju pa je bila še majhna deklica. K sreči živa in nepoškodovana.

Že prvi znaki so nakazovali, da bodo imeli preiskovalci opraviti z nasilnim kaznivim dejanjem. Kmalu je s policije prišlo obvestilo, da iščejo Gregorja Puntarja. Star je 34 let, visok okoli 195 centimetrov, na desnem delu čela nad očesom ima brazgotino. Uporablja vozilo audi A4 avant črne barve, registrskih oznak LJ NG-552. Še isti večer se je iskalna akcija končala. Iskanega so našli mrtvega.

Neuradne informacije so, da so bili v ozadju dvojne smrti neporavnani računi, o Puntarju se namreč govori, da je vsaj pred časom zabredel v finančne težave, menda tudi zaradi uporabe prepovedanih drog.

Moški je menda umrl že sredi noči, tamkajšnji stanovalci so namreč povedali, da so slišali hrup in nenavaden pasji lajež. A si nihče ni predstavljal, da zna biti v ozadju krvava drama.