Na Bledu zagorelo stanovanje

Po neuradnih informacijah je požar, ki so ga že pogasili, zanetila prižgana cigareta. Aktivnosti kriminalistov še potekajo.

Objavljeno
05. april 2018 10.53
Požar Bled
Be. B., STA
Be. B., STA

Bled – Na Alpski cesti na Bledu je danes zjutraj malo po 6. uri zagorelo pritlično stanovanje.

Ko se je vnel požar, so bile v stanovanju tri osebe, ki so bile s kraja odpeljane na zdravniški pregled v Splošno bolnišnico Jesenice. Drugi prostori bloka razen stanovanja, kjer je gorelo, niso poškodovani, stanovalci pa so se lahko že vrnili domov. Po prvih ugotovitvah je v požaru nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode.

Policisti in gasilci so iz stanovanjskega objekta zaradi požara evakuirali 30 oseb.

Po neuradnih informacijah je požar zanetila prižgana cigareta v stanovanju.

V požaru je bila uničena soba v stanovanju, zaradi dima pa poškodovan oplesk v vseh prostorih. Foto: PGD Bled

Na kraju požara sta bila prva dva blejska policista, ki sta takoj ukrepala in se ob evakuaciji hitro odzvala na informacijo, da v enem od stanovanj nepokretna oseba potrebuje pomoč. V zadimljenem bloku, kjer je bila vidljivost tako rekoč ničelna, sta našla to stanovanje in starejšo osebo odnesla na prosto.

Do prihoda reševalcev sta njo in še eno osebo brez obutve namestila v službeno policijsko vozilo. Eden od policistov se je med evakuacijo obnemogle osebe tudi poškodoval. Po prvih podatkih ne gre za hujše poškodbe. Policist je bil s kraja odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Aktivnosti kriminalistov v povezavi s požarom še potekajo.