Na bovškem v zdrsu umrla 78-letna planinka

Pokojna iz okolice Celja v družbi svojega moža je bila namenjena iz smeri Špičja proti prevalu Prehodavci.

Objavljeno
04. oktober 2014 22.18
imo*Lepo Spicje
Ti. Kr., Delo.si, STA
Ti. Kr., Delo.si, STA

Bovec - Pokojna iz okolice Celja je bila v družbi svojega moža namenjena iz smeri Špičja proti prevalu Prehodavci. Na območju Prehodavcev v občini Bovec je nekaj po 13. uri iz neznanega vzroka padla v globino in zaradi hudih poškodb umrla. Reševalci Gorske reševalne službe Bovec so planinko spustili do mesta, kjer jo je posadka Slovenske vojske s helikopterjem prepeljala v dolino, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da se je pokojna 78-letna ženska iz okolice Celja v družbi svojega moža namenila iz smeri Špičja proti prevalu Prehodavci. Na ozkem grebenu ji je zdrsnilo, zaradi česar je zgrmela v globel, globine približno 30 metrov, kjer je obležala mrtva.

Policisti so o nesreči obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici in dežurno okrožno državno tožilko. Dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Tolmin je za pokojno odredila sanitarno obdukcijo, policisti pa bodo o nesreči s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici, so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Nova Gorica.